<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=102163" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Николай Денк...

ЕС официално препоръча трета бустерна доза на ваксините срещу Covid-19

04 Октомври 2021
0 147

Европейската агенция по лекарствата (EMA) издаде за първи път официална препоръка за поставяне на бустер доза ваксина срещу Covid-19, съобщи Der Standard.

Как предпочитате да се лекувате от Covid – с народна медицина или с ваксина? (видео)

ЕС официално препоръча трета бустерна доза на ваксините срещу Covid-19

ЕМА обяви, че препоръчва допълнителната доза от ваксините на BioNTech / Pfizer и Moderna, като те могат да бъдат прилагани на хора със силно отслабена имунна система и най-рано 28 дни след втората доза.

За хора с нормална имунна система на възраст 18 и повече години може да се обмисли бустер ваксинация поне шест месеца след втората доза.

EMA все още оценява данните за бустер ваксинация с ваксината Moderna Spikevax. Тя посочи, че данните за безопасност при бустер ваксинациите са все още ограничени и рискът от възпалително сърдечно заболяване или други редки странични ефекти след бустер ваксинацията е неизвестен. Процесът обаче трябва да се следи внимателно.

Междувременно Германия и Франция обявиха, че ще продължат да прилагат бустерните дози на ваксини срещу Covid-19 от септември, без да обръщат внимание на призива на Световната здравна организация (СЗО) да отложат, докато повече хора бъдат ваксинирани по целия свят.

Източник: News

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции