<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=91593" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Вижте какво о...

Ето нашите ТОП причини да гласувате на предстоящите избори (Коментарът на „Господарите“)

14 Юни 2021
0 4205

По случай официалния старт на предизборната кампания репортерът ни Виктория Симеонова и операторът Йохан Вирт представят топ 6 причини след месец да се разходим до урните и да гласуваме по съвест.

Спомняте ли си как мистериозно определени групи от хора гласуваха с преференции за конкретни небезизвестни имена и така разместиха листите? Колкото повече хора гласуват по съвест, но своята, а не на шефове и директори на корпорации, толкова по-малък е шансът корпоративният вот да обърне резултатите отново.

Вижте някои от най-скандалните нови депутати (Коментарът на “Господарите”)

Помните ли колко сгрешени протоколи се появиха при предишните избори? Точно колкото да обърнат резултата на много места. Този път обаче имаме машинно гласуване. А попълването на протоколи се изразява в директно преписване на готовия протокол, който машината изготвя. По друг начин казано – не че е невъзможно да се сгреши, но ще изглежда някак неестествено.

Миналата предизборна кампания беше скучновата, но извади на сцената някои доста колоритни кандидати:

Марсо, Манол от Видин и още абсурдни кандидати за депутати (Коментарът на “Господарите”)

Ако не искате това да са следващите управляващи, отидете до урните – Вашият глас намалява техния шанс.

Всеки път преди избори се заговаря за “мъртвите души” в списъците. Като прибавим и адреси с регистрирани стотици фиктивни гласоподаватели, активността клони към отрицателна. А колкото по-ниска е тя, толкова по-лесно се влиза в Парламента, а после наблюдаваме ето такива изпълнения:

Кой ще бъде новият Алфа-мъжкар в парламентарната джунгла (видео)

Всеки път на изборите виждаме един особен тип избиратели: много активни, но и често откровено неграмотни. Колкото по-ниска е избирателната активност, толкова по-висок е шансът на техните избраници да ни управляват. А за съжаление не е ясно по какъв критерий те избират за кого да гласуват. Добре де, ясно е, но не ни харесва

Как гласуваха в ромските махали? (РЕПОРТАЖ)

Няма как да не поставим на първа позиция купуването на гласове като водеща причина да отидете до урните. Купуването и продаването на гласове отдавна са обявени за престъпления, но всеки път стават все по-явни. Само припомняме малко кадри от миналите избори

Вижте какви предизборни подаръци раздават партиите (Коментарът на „Господарите“)

На предишните избори очакваната избирателна активност беше около 40%. По нашите сметки тогава влизането в Парламента трябваше да струва около 3 500 000 лева, ако за глас се плащат 35 лева. Само че някои политически сили си направиха сметката без кръчмаря. Активността се оказа над 50%, с което за влизане в парламента купуването на гласове вече би струвало към 4 500 000 лева.

Бръкни в джоба на политиците! Защо е толкова важно да гласуваме на 4-ти април (видео)

Няма да правим сметка колко бързо се избиват тези пари, ако лобираш и защитаваш определени кръгове и бизнеси. И това, ако са изцяло купени – да не забравяме вече споменатия корпоративен вот.

Сега си представете избирателната активност от 80%, ако всички станем и отидем до урните. Тогава за влизане в парламента ще трябват близо 8 милиона. Вдигането на избирателната активност на предишните избори обърка очакванията на  доста хора и в крайна сметка някои партии останаха под бариерата. Именно защото гласуването има значение и може да промени и развали доста сметки.

Марешки и Симеонов: Целта ни е да сме трета сила (видео)

Не ни остава нищо друго освен да отделим 30 минути в Изборния ден и да прецакаме манипулациите като гласуваме по съвест.

Напомняме, че купуването и продаването на гласове СА две различни престъпления – и двете официално се преследват от Наказателния кодекс.

Успех на кандидатите за власт, кои ще получат такава и кои не, зависи от всички нас, така че – умната.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции