<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=70460" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Достъпът до "...

“Жената с бастуна”: не съм провокатор, щях да бъда, ако аз се бях пльоснала там (видео)

03 Август 2020
0 7305

Лиляна Тасева, която стана известна с нарицателното име “жената с бастуна” по време на блокадата от протестиращи на столичния “Орлов мост” заяви пред бТВ, че “провокатор щях да бъда ако и аз се бях пльоснала там.”

Миналия петък тя влезе в конфликт с протестиращите, блокирали кръстовището на “Орлов мост”, което доведе до ареста на бившия пиар на столичния район “Младост” Петър Кърджилов.

Напрежение при блокадата на Орлов мост, арестуваха Петър Кърджилов (видео и снимки)

Този ден Лиляна Тасева отивала до Пето РПУ да си вземе новата шофьорска книжка. Чакала повече от 40 минути тролея и когато един гражданин ѝ казал “няма какво да чакате, има блокада”, решила да отиде да види. 

&#8220;Жената с бастуна&#8221;: не съм провокатор, щях да бъда, ако аз се бях пльоснала там (видео)

“Целта ми беше да попитам защо сте тук? Какво точно искате? Защо пречите не само на мен, а и на останалите граждани за свободно преминаване?”, заявява Тасева.

Самият арест на Петър Кърджилов бе предаден на живо от bTV. В записа се вижда как той, облечен в жълта жилетка с надпис на гърба “Зелените” бива обграден от полицаи, които се опитват да го качат в служебния бус, докато той крещи, че го боли. В крайна сметка бившият пиар и екоактивист е бил отведен, а два дни по-късно е освободен без никаква полицейска мярка.

Пуснаха Петър Кърджилов на свобода без никаква мярка

Тасева не разбрала защо Кърджилов е бил толкова лично засегнат – не го познавала (от кадрите се вижда как той издърпва насочения срещу него бастун).

Тя не отрича, че е симпатизант на ГЕРБ и допълва “да, аз съм гласувала за тях и пак ще гласувам.”

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции