Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Жена прави спални чували от опаковки на чипс за бездомници (видео)
Жена прави спални чували от опаковки на чипс за бездомници (видео)
По света Вземи EMBED
Loading the video...
12-03-19
добавено
5488
прегледа

Жена от Великобритания прави спални чували за бездомници от опаковки, разказва DalilyMail. 45-годишната Пен Хюстън помага като доброволец в приют за хора, останали без дом. Идеята да направи спални чували от нещо наглед непотребно - опаковка от чипс - идва една вечер, след като ѝ се налага да откаже помощ на човек, защото в приюта не са останали спални чували. Тогава решава, че трябва да помогне и по друг начин да се стоплят тези, които остават под открито небе.

 

Спалните чували Хюстън "произвежда" с ютия. За един са нужни около 150 опаковки. Жената твърди, че досега а получавала само добри отзиви за изобретението си. Тя самата обаче никак не е доволна, че ѝ се налага да действа по този начин. 

 

 

 

 

"Толкова е тъжно, че живеем в една от най-богатите страни в света, а ми се налага да правя това - спални чували от опаковки за бездомни хора", казва тя.

 

Хюстън допълва, че приютът, в който работи на доброволни начала, всеки ден помага на стотици хора, но финансирането му е малко. В един момент спалните чували, които раздавали, просто свършили. Тогава дошло време за опаковките.

 

"Това е да направиш от нищо нещо. Живеем в общество, което постоянно изхвърля, но не винаги са нужни пари. Бездомните хора, с които работим, често се радват на тези спални чували", казва тя.

 

Източник: DailyMail