<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=41474" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Защо котките ...

Жена спаси и отгледа бебе-врабче, паднало от гнездо (видео и снимки)

15 Октомври 2019
1 3569

Един ветровит ден през май Сюзън Саймън излязла на верандата си и забелязала нещо розово на земята.

 

 

ВРАБЧЕ СЪЖИВЯВА СВОЙ УМИРАЩ ПРИЯТЕЛ (ВИДЕО)

 

 

Малките врабчета обикновено свивали гнездо в двора, но тази година птиците решили да направят своя дом във венеца, окачен на осветителното тяло на верандата. За съжаление гнездото не било добре защитено и вятърът го съборил.

 

 

ЗАЩО БЪЛГАРСКИТЕ ГРАДОВЕ ОСТАНАХА БЕЗ ВРАБЧЕТА?

 

 

Едно мъничко бебе-врабче по чудо оцеляло след падането. Сюзън взла крехкото, голо пиленце и го върнала в гнездото. „Отидохме в града и когато се върнахме, бебето отново беше на земята – все още живо“, разказва жената. „Вкарах го вътре в къщата започнах да се грижа за него".

 

 

""

 

 

Сюзън сложила малкото птиче в кутия с намачкана хартия и го поставила на нагревателна подложка, за да го стопли. Тя използвала клечка за зъби, за да може да нахрани още сляпото птиче. „Отначало то не искаше да отваря устата си. Беше слабо и премръзнало. Трябваше да го храня на всеки 15 минути през първите няколко седмици. Не мислех, че ще успея да го запазя живо", споделя Сюзън.

 

 

Тя редовно претегляла малката птица, за да се увери, че наддава и само след седмица то отворило очи. "Изглеждаше толкова смешно, че го кръстих Тверп. Когато го намерих за първи път, то беше просто голо нещо, голямо колкото палеца ми“, каз Сюзън. Малките му костички стърчаха и приличаше на мъничък динозавър", спомня си още жената.

 

 

""

 

 

След време тя преместила врабчето в клетка с отделения за храна и вода, а когато започнали да излизат перцата му, започнала да го изкарва на верандата, за да се научи да разпознава естествените звуци на природата и времето.

 

В крайна сметка врабчето пораснало достатъчно и започнало да лети. „Аз се разхождах из двора с него на рамото си, а то летеше до едно дърво", сподели още Сюзън. Скоро птичката започнала да прекарва повече от времето си навън. Всеки път, когато Сюзън излизала на верандата, малката птичка я разпознавала и долитала при нея.

 

 

""

 

 

Жената поставила хранилки със семена за птици пред къщата си и скоро всички врабчета от семейство Чинкови в района започнали да идват и да се хранят в двора на Сюзън. Въпреки, че жената силно се привързала към малкото птиче, днес тя е щастлива, че е спасила живота му и се надява един ден Тверп да създаде собствено семейство и да свие гнездо на верандата ѝ.

 

 

Източник: The Dodo

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции