<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=83523" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Момче погълн...

Жена събра над $62 хил. дарения за фалшиво лечение от рак и ги изхарчи за екскурзии в Испания (снимки)

10 Февруари 2021
0 4266

42-годишна майка влезе в затвора заради злоупотреба с дарения за над 62 000 долара от фалшива кампания за лечение на рак, пише LadBible.

Никол Елкаббас от Броудстеърс, Кент в Англия, предприела кампания за набиране на средства като обявила, че е болна от рак и се нуждае от спешно животоспасяващо лечение, а с парите платила луксозни почивки и изплатила предишни свои задължения.

Тя стартирала кампанията в GoFundMe през 2018 година от името на своята майка, за която Никол се грижи и която я описва като “любяща майка на 11-годишния ѝ син”. Миналия ноември обаче тя бе призната за виновна в злоупотреба, както и по обвинение в притежание на престъпно имущество във връзка с даренията, които била прехвърлила по банковата си сметка. Наскоро 42-годишната жена бе осъдена на 2 години и 9 месеца затвор.

В хода на делото е установено, че Елкаббас е претърпяла операция за отстраняване на жлъчния ѝ мехур, но интервенцията е била платена с парите от частна застраховка и няма нищо общо с диагнозата рак.

Майката на 11-годишното момче платила с парите от дарения шест екскурзии в Испания, за които настоявала пред съда, че не са “туристически пътувания”. Тя твърдяла, че се наложило да замине за изследвания при специалист-хирург за евентуална операция на стойност 40 000 евро.

Източник: LadBible

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции