Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Жена съсипа музейни експонати за 200 000 $ заради селфи (видео)
Жена съсипа музейни експонати за 200 000 $ заради селфи (видео)
По света Вземи EMBED
Loading the video...
17.07.17
добавено
20561
прегледа

Това може би е един от най-нелепите начини да повредиш произведение на изкуството. Кадрите са от изложба в Лос Анджелис.

 

Стая, в която има десетки правоъгълни стълбове, помества експозиция на художника Саймън Бърч, която обаче буквално е обърната с главата надолу от посетителка, която се опитва да си направи селфи.

 

Губейки равновесие, жената бута колоната зад себе си. След своеобразен ефект на доминото… и целият ред от експонати се оказва повален.

 

Видеото е качено в сайта LiveLeak от човек, който твърди, че е приятел на Саймън Бърч

 

"Тя случайно се обляга на колоната, а останалото е история... 200 000 долара в изкуство са унищожени", пише потребителят.

 

Инсталацията включва предмети, наподобяващи кралски корони, върху квадратни пиедестали, подредени в няколко спретнати редици. Повечето „корони” са направени от метал и дърво, но има и такива от по-ценни материали като злато, сребро и мрамор. След инцидента голяма част от тях са непоправимо повредени.