<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=103173" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Паническо па...

Двойка съпрузи бяха хванати да мамят на Лондонския маратон (снимки)

12 Октомври 2021
3 2109

Женена двойка се яви с един и същи номер на лондонския маратон без да плати таксата предназначена за благотворителност. Моника Чарнецка и съпругът ѝ Пьотр бяха забелязани да бягат заедно в състезанието, носещи един и същ номер – 11250.

Маратон

По-късно стана ясно, че само Моника е била регистрирана за събитието на 3 октомври, а патньорът ѝ е тичал до нея за “морална подкрепа”.

Официалната участничка в маратона заяви: “Искрено съжалявам за това, което направихме, не исках да навредим.”

“Това беше първият ми маратон и имах нужда от подкрепата на Пьотр, защото се притесних, че няма да мога да го завърша.”

ИзСпортен Свят: Маратонец туърква в ефир, волейболни национали друсат кючеци (видео)

Той от своя страна добави, че поема пълната отговорност за случилото се.

“Всичко беше моя идея и поемам пълната отговорност за това. Знам, че е грешно и наистина съжалявам, но направих това, за да подкрепя съпругата си”, каза още “нарушителят на правилата”.

Общо около 40 000 бегачи се справиха с традиционния маршрут от 26,2 мили от Гринуич до Мола, след като миналата година състезанието беше отменено поради ковид ограниченията.

Получаването на място в маратона може да бъде много трудна задача, като местата, раздадени чрез гласуване и спечелени чрез жребий, струват 66 долара. Парите отиват за благотворителност и именно този факт предизвика остра реакция в социалните мрежи.

“Не е честно, че ние плащаме около 200 британски лири, които отиват за благотворителност, подчертавам, че събираме 2 хиляди лири, а вие фалшифицирате номерата си. “

Друг потребител написа в “Туитър”: ” Отхвърлян съм 9 пъти за 9 години. Това нещо е страшно разочароващо. Следващата година е последният ми шанс. Нямам никаква надежда.”

Говорител на Лондонския маратон заяви, че тече разследване.

“Ние приемаме изключително сериозно всеки сигнал, в който участник мами или изфабрикува числа.”

Женена двойка се яви с един и същи номер на лондонския маратон без да плати таксата предназначена за благотворителност

Източник: LADbible

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции