<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=84348" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Тръмп да пред...

Жертвите на Covid-19 в САЩ надхвърлиха половин милион

23 Февруари 2021
0 481

Над половин милион души са загубили битката с Covid-19 в САЩ. Това е почти същият брой американци, колкото са загинали през Първата световна война, Втората световна война, Корейската война и Виетнамската война, взети заедно, заяви президентът Джо Байдън, цитиран от CNN.

“Трябва да устоим на изкушението да гледаме на всеки живот като на статистика. Трябва да го направим, за да почетем мъртвите”, каза в телевизионното си обръщение държавният глава.

Той призова американците да преодолеят партийните си пристрастия и да спазват нарежданията на здравните власти, за да ограничат разпространението на вируса.

Водеща на новини се разплака в ефир, докато разказва за жертви на коронавируса (видео)

„Не демократите или републиканците умират от вируса. Това са нашите сънародници, приятели, майки, бащи, дъщери. Трябва да се борим заедно като един народ, като Съединените Американски Щати. Това е единственият начин да победим този вирус, обещавам ви”, добави той.

Жертвите на Covid-19 в САЩ надхвърлиха половин милион

След речта Джо Байдън и вицепрезидентът Камала Харис запазиха минута мълчание и участваха в церемония със запалване на 500 свещи, символизиращи 500-те хиляди загубени живота. Преди това държавният глава нареди всички американски знамена да се спуснат наполовина до края на седмицата в памет на жертвите.

Ваксинацията срещу Covid-19 в САЩ

Правителството на Байдън опитва да ускори имунизацията срещу Covid-19. По данни на Центровете за контрол и профилактика на заболяванията досега са използвани общо 64,2 милиона дози.

С встъпването си на власт Байдън си постави за цел да бъдат ваксинирани най-малко 100 милиона души през първите му 100 дни на власт.

Жертвите на Covid-19 в САЩ надхвърлиха половин милион

Надежда за справяне с печалната статистика в САЩ носи обстоятелството, че броят на новозаразените и на починалите съществено е намалял, а разпространението на ваксини постепенно набира скорост.

Коронавирус: в никоя друга страна няма толкова много жертви, колкото в САЩ

Остава обаче неяснота около новите варианти на Covid-19, някои от които са по-заразни, а може би и по-смъртоносни, така че може да са нужни месеци, преди пандемията да бъде овладяна.

Източник: CNN

Снимки: EPA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции