Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Жестоко видео, което показва умъртвяване овце (видео)
Жестоко видео, което показва умъртвяване овце (видео)
Вземи EMBED
Loading the video...
07-13-18
добавено
127020
прегледа

Видео на умъртвяване на овце взриви Фейсбук. Автор на видеото е Илко Касапов, който най-вероятно е потърпевш.

 

 

Както е известно в няколко села в Ямболско, а преди това и в Странджа планина, бе обявено, че са направени положителни проби за чума по дребните преживни животни. На видеото се вижда как ветеринарен екип умъртвява овце, а след това и агонията на животните.

 

Коментарите под видеото са против умъртвяването, а някой от тях са доста крайни.

 

 

 

 

В същото време протестиращите овцевъди и козевъди вече блокираха главния път София - Варна, при разклона за Арбанаси. Те настояват за оставки.

 

От Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) потвърдиха, че в понеделник, 16 юли, в България ще пристигне комисия от Главна дирекция "Здравеопазване и политика за потребителите" (SANTE) на Европейската комисия.

Дирекцията отговаря за здравеопазването на животните, а специалната комисия към дирекцията трябва да провери как българските ветеринарни власти спазват европейските регламенти за справяне със заразните заболявания при животните.

 

Комисията към SANTE идва по покана на директора на БАБХ Дамян Илиев във връзка с огнищата на чума по дребния рогат добитък, които за първи път се появиха в България и Европейския съюз от края на юни.

 

Целта е на място да се установи дали мерките, предприети от българските власти за неразпространение на заразата, съответстват на изискванията, разпоредени в европейското законодателство.