<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=37828" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Елтън Джон: А...

Живописен английски остров със замък си търси градинар (видео и снимки)

31 Май 2019
0 2648

Живописен остров до крайбрежието на графство Корнуол в Англия търси да наеме нов главен градинар, съобщава BBC. Успешният кандидат трябва да бъде с богат опит в бранша и да притежава ловкост на "планинска коза".

 

 

""

 

 

Работата на остров Връх Св. Майкъл предлага като екстри собствена къща в селото и шанс да станете част от "приятелската островна общност". Задълженията включват спускане с алпинистко въже по стената на замъка, за да се полагат грижи за екзотичната му градина.

 

 

""

 

 

Разположен на 460 метра от брега на Корнуол, до Връх Св. Майкъл се достига с ферибот, който върви между Маразион и островното пристанище. Ивица, която потъва под водата при прилив, е единствената връзка по суша между острова и графството.

 

 

""

 

 

"Грижите за градината насред морето не е за хора със слаби сърца, нито пък спускането по стената на замъка", пишат в обявата за работа. И добавят: "Отвъд физическите предизвикателства, екипът на замъка е отдаден на уникалната градина на острова и продължава да обогатява колекцията ѝ от растения, използвайки видове, които са способни да виреят на едни от най-предизвикателните условия във Великобритания."

 

 

""

 

 

Сегашният градинар – Лоти Алън, на 38 години, се грижи за растенията в продължение на 5 години, но през септември напуска, за да се отдаде на "ново предизвикателство". Той споделя, че въпреки това, работата на острова много ще му липсва.

 

 

""

 

 

Източник: BBC

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции