Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Живописните скали край Черноморец са засипани с камъни и пръст
Живописните скали край Черноморец са засипани с камъни и пръст
04-16-19
добавено
539
прегледа

В бургаската екоинспекция е подаден сигнал за засипване на скалите в Черноморец с камъни и пръст.

 

bTV предаде, че през почивните дни местни жители алармирали за това как камиони изсипват инертни материали на скалите край курортното градче. Опасенията са, че се готви поредното вандалско застрояване.

 

Кметът на Черноморец потвърди, че инвеститорът има издадено строително разрешение за прокарване на водопровод, но отказа повече подробности. От екоинспекцията трябва да установят дали теренът попада в защитена зона и има ли нанесени щети. 

 

„Част от насипа навлиза видимо, без да можем да кажем и към скалите. Не можем да кажем на този етап дали има увреждане. Трябва първо да видим какво е засегнато като цяло”, обясни Елена Паспалеева от РИОСВ в Бургас.

 

Още през зимните месеци се разразиха скандали относно съмнителни строежи по Южното Черноморие. На прицел и проверки бяха къмпингите "Градина", "Смокиня", "Арапя", местността "Алепу", както и Синеморец, припомня Actualno.com. 

 

 

Източник: Сега