<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=41164" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Деца лежат в ...

Журналисти призоваха парите за обществените медии да не зависят от финансовия министър

03 Октомври 2019
0 792

Журналисти от Българската национална телевизия призоваха финансирането на обществените медии да не зависи от волята на съответния финансов министър или председател на парламентарната комисия по култура и медии, а да бъде законово регламентирано като финансово отношение между обществото и съответната медия. Това се посочва в декларация по повод скандала, който Волен Сидеров предизвика в ефира на предаването „Референдум“ във вторник, пише Свободна Европа.

 

Припомняме, че в ефира на БНТ председателят на „Атака“ се възползва от времето в ефир, на което има право съгласно Споразумението за отразяване на предизборната кампания, което БНТ сключва с политическите сили, за лични нападки към събеседниците, а след това и към водещата на предаването.

 

"СОФИЯ ПРАЙД" ЗАСТАНА ЗАД АНГЕЛ ДЖАМБАЗКИ, СЛЕД КАТО ВОЛЕН СИДЕРОВ ГО НАРЕЧЕ "ГЕЙ"

 

Наложи се микрофонът му да бъде изключен. Държанието му доведе и до влизане на жандармерия в студиото.

 

„Когато хора с власт и имунитет променят сценария на предаването, опитват да цензурират въпросите на водещите и влизат в конфликт с други участници, това е грубо посегателство върху отговорностите, които обществената телевизия има. Приемаме това като обида и вмешателство не само към екипа на "Референдум", а и към журналистите и зрителите на обществената телевизия”, пише в декларацията на журналистите.

 

ВОЛЕН СИДЕРОВ ОТНОВО С ПРЕДИЗБОРНА ИЗЦЕПКА: ВДИГНА СКАНДАЛ В ЕФИРА НА БНТ (ВИДЕО)

 

Те обвързаха ситуацията с начина на финансиране на обществените медии, като посочват:

 

 „Безпокойство буди и фактът, че определени политически среди възприемат обществената медия като тяхна собственост. Непрестанните напомняния, че БНТ се финансира от данъците на зрителите, не означават всепозволеност на хората с власт. Подобни внушения, които носят в себе си предпоставка за натиск под различни форми, са опит за груба промяна на средата, в която журналистите в обществената медия изпълняваме своите задължения.“

 

Работещите в националната телевизия призоваха финансирането на обществените медии да не зависи от волята на финансовия министър или председателя на парламентарната комисия по култура и медии, а да бъде законово регламентирано като финансово отношение между обществото и съответната медия.

 

Във видеото по-горе вижте сценката, разиграла се в национален ефир, през погледа и анализа на Господарите.

 

 

Източник: Свободна Европа

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции