<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=83365" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: BBC: Ромите в Б...

Журналистка на държавната руска телевизия показа дома на Навални в Германия и стана за смях (видео)

08 Февруари 2021
0 9489

Алексей Навални разказваше още през миналата година, че разходите по възстановяването му в Германия са поети от няколко негови съмишленици, пише Булевард България.

Предприемачът Евгений Чичваркин, икономистът Сергей Алексашенко и IT-специалистът Роман Иванов са покрили сметката за лечението му в берлинската болница “Шарите”, където Навални беше приет в кома след отравянето през август. Транспортирането му със специален медицински самолет от Омск до Берлин беше платено от бизнесмена Борис Зимин.

Чичваркин е човекът, за когото Навални казва, че е поел всички разходи по живота му в Германия и възстановяването му. Бизнесменът е собственик на една от най-големите фирми за продажба на мрежова техника в Русия до 2008 г., когато прокуратурата започва разследване срещу него.

Журналистка на държавната руска телевизия показа дома на Навални в Германия и стана за смях (видео)

От 12 години той живее във Великобритания. Година и половина след емигрирането му, неговата 60-годишна майка е открита мъртва в дома си в Москва – официалният извод на полицията е за нещастен случай, свързан с падане и удар на главата. Синът ѝ обаче не вярва в случайността. Не смята да се връща обратно в Русия, преди режимът на Путин да бъде сменен. 

Реакциите на екипа на Навални и поддръжниците му след репортажа на “Россия 1” не закъсняха. 

Мария Певчих, която ръководи звеното за разследвания във ФБК, определя репортажа на “Россия 1” като безумие.

Навални отговори на ареста си със сензационни кадри от суперлуксозния “таен дворец” на Путин (видео)

Тя отрича твърденията, че филмът за двореца на Путин е струвал един милион евро (“А защо не направо милиард?”) и отбелязва, че “снимачният екип на държавната телевизия е командирована за сметка на бюджета, причаква служители и разказва в национален ефир биографията на собствениците – а всичко това заради едно помещение, което открихме в интернет и наехме”. 

“Правиш обзор на тоалетната на Навални и показваш вино за 2 евро, като наричаш това разкошен живот”, коментира колегата ѝ Руслан Шавединов. В една от сцените на репортажа Анастасия Попова показва табла с бутилка вино и ядки – комплимент за гостите, но пропуска да отбележи, че питието се продава във веригата за евтини хранителни стоки Aldi. 

“В “Россия 1″ са направили разследване за живота на Навални в Германия. Оказа се, че имал шикозни спални и кухня с… кафемашина. Правителството продължава да гледа на зрителите си като на идиоти”. 

“Не може да бъде! Как не го е срам Навални да наеме къща с тоалетна”, шегуват се коментатори в социалните мрежи след “разкритията” на репортажа. 

“А защо в репортажа не обърнаха внимание, че в тоалетната са добавени и ароматизатори? Не са се досетили. А можеше да кажат, че това е признак на разкош”, пише друг. 

Журналистка на държавната руска телевизия показа дома на Навални в Германия и стана за смях (видео)

Авторът на репортажа Анастасия Попова е кореспондент на държавната медия за Европа и живее в Белгия. През 2012 г. тя получава медал от Владимир Путин за поредица репортажи от Сирия, а през 2014 г. участва в церемонията по откриването на Олимпийските игри в Сочи, като носи едно от знамената. 

В Twitter веднага предложиха Попова да бъде наградена за журналистическото си постижение с нов медал: “За отбрана на тоалетната четка и аквадискотеката 2021”. 

Източник: Булевард България

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции