Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Журналист осъди кмета на Стара Загора да каже колко е платил за реклама
Журналист осъди кмета на Стара Загора да каже колко е платил за реклама
gospodari.com
05-21-19
добавено
1342
прегледа

Старозагорският административен съд се произнесе в полза на бившия кореспондент на БНР в града - журналистката Венелина Попова, по жалбата ѝ срещу кмета на Общината Живко Тодоров. Попова заведе дело срещу местната власт за отказ на общинското ръководство да ѝ предостави справка по Закона за достъп до обществена информация относно сключените от Общината договори за медийни услуги и реклама за периода 2018-2019 година.

 

С постановеното на 17-ти май решение, Административният съд задължава кмета на община Стара Загора Живко Тодоров да предостави достъп до исканата информация. Като мотиви съдът посочва, че  отказът на общината е незаконосъобразен и без ответника да се позовава правно и фактически на текстовете на Закона за достъп до обществена информация.

 

Решението не подлежи на обжалване пред Върховния административен съд.

 

"Касае се за публични средства и гражданите имат право да знаят как се изразходват", заяви пред Радио Стара Загора Венелина Попова.

 

Източник: БНР