<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=92336" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Докъде стигн...

Журналист се извини публично заради историята с жената, уж родила десетзнаци (снимки)

23 Юни 2021
0 2454

Журналистът, публикувал видеоопровержение от страна на майката, която твърди, че е родила десетзнаци срещу думите на мъжа ѝ, че не вярвал в съществуването им, е трябвало официално да се извини на колегите си на изданието за уронване на престижа му, пише DailyMail.

Пиет Рампеди, който е автор и редактор в изданието “Претория нюз” официално изрази съжалението си, че пръв е разтръбил историята без преди това да провери фактите и да установи доказателства за твърденията на майката. Срещу нея се обявиха нейният партньор в живота Тебого Цотеци и близките му, заявявайки, че не знаят къде се намира майката, нито са виждали десетзнаците дори на снимка.

Сагата с родените-неродени декуплети започна на 8 юни този месец, когато медиите разгласиха, че Госиаме Тамара Ситхол от Претория е счупила световния рекорд за едновременното раждане на десет бебета, заченати по естествен път. Сензационната новина предизвика вълна от дарителства за многочисленото семейства от цял свят, за да имат новородените “по-добра съдба” в африканската им родина.

Южноафриканка постави нов рекорд като роди 10 бебета, заченати по естествен път (снимки)

Впоследствие обаче в медиите се появиха съобщения, че многодетният баща е заявил, че няма как да удостовери дали наистина жената до него е родила десет деца или това е само нейна хвалба.

“Тебого потвърди, че не е виждал десетзнаците и знае за раждането им само от приятелката си, която му се обадила, за да го информира. Той направи няколко опита да посети майката и бебетата, но тя все още не е разкрила местонахождението си, както и състоянието на новородените. Настоящата несигурност и публичният интерес относно десетзнаците е от голямо значение за семейството, особено при липсата на каквито и да било доказателства за съществуването на бебетата, освен от обаждането по телефона и съобщение в WhatsApp от страна на майката”, разпространиха от EWN.

От клиниката, която майката е посочила като място на раждането пък заявиха, че при тях жена с това име не е настанявана. Говорител на “Медклиник Медфорум” в Претория е заявил, че в техните отделения не е лекувана нито майката, нито т. нар. десетзнаци.

Бащата на родените в ЮАР десетзнаци заяви, че не вярва в съществуването им (снимка)

Случаят се заплете още повече, след като полицията започна издирване на Ситхол и тя бе намерена в дома на роднини в градче близо до Йоханесбург на 17 юни. Служителите я отвели в полицейски участък, където били извикани социални работници и Ситхол била настанена в психиатричното отделение на болницата в Тембиса за оценка на психичното ѝ здраве.

Според адвоката на Ситхол, тя е държана в клиниката против нейната воля и възнамерява да заведе иск за освобождаването ѝ. По думите му от постъпването ѝ в отделението, клиентката му е подлагана на принудително лечение и е била измъчвана от служителите.

В своето видеообръщение Ситхол настоява, че е майка на десетзнаците и твърди, че семейството на Цотеци се опитва да я нарани с публикациите си. Тя твърди още, че единственият им интерес е бил относно дарителската кампания за новородените и че са се опитвали да забогатеят на неин и на децата ѝ гръб.

Журналистът Рампеди, който вече е уволнен от “Претория нюз”, признава, че историята за Ситхол е измислена, но продължава да настоява, че тя е била бременна, само че не с десетзнаци.

Източник: DailyMail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции