<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=83680" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: През 1947 Ню Йо...

Заболяването на Тръмп от коронавирус е било доста по-тежко, отколкото бе обявено

12 Февруари 2021
0 1163

Има сведения, че бившият американски президент Доналд Тръмп е бил много по-тежко болен от Covid-19 през октомври, отколкото Белият дом публично призна по онова време. Някои длъжностни лица дори са били загрижени, че държавният глава ще трябва да бъде поставен на вентилатор, пише The Guardian.

Тъврди се, че Тръмп е преживял “изключително ниски нива на кислород в кръвта” и сериозни белодробни проблеми. Всичко това се посочва в доклад в “Ню Йорк Таймс”, цитиращ четирима души, запознати със състоянието на бившия президент.

Доналд Тръмп е заразен с Covid-19

Доналд Тръмп бе приет в Националния военен медицински център за няколко дни в началото на октомври, след като беше дал положителна проба за вируса, по-малко от месец преди президентските избори. По това време съобщение от Белия дом описва 74-годишния мъж като „уморен, но в добро настроение“.

Д-р Шон Конли, личният лекар, натоварен с грижите за здравето на президента на САЩ, беше широко критикуван за неясните си изявления за състоянието на пациента си, един ден след постъпването му в болница. Медикът даде оптимистична оценка, като каза, че държавният глава се „справя много добре“ и че „няма причина за безпокойство“.

С какво лекуваха Тръмп, който излезе за 3 дни от болница с Covid-19

“Таймс” обаче съобщава, че според чиновниците прогнозата за Тръмп е била толкова тревожна, преди да бъде откаран в болницата, че се притеснявали, че ще трябва да бъде поставен на вентилатор. Двама запознати със състоянието на Тръмп казаха пред вестника, че президентът е имал белодробни инфилтрати, което може да е признак на тежко заболяване при пациенти с Covid-19.

Доналд Тръмп ядоса лекарите, като излезе от болницата, за да се види със симпатизанти (видео)

Съобщава се още, че нивата на кислород в кръвта на Тръмп също са били източник на тревога.

Самият Доналд Тръмп пък стана свидетел на изненадващо посещение на поддръжници пред военно-медицинския център два дни, след като беше приет за лечение.

Изследване: Тръмп е най-големият разпространител на фалшиви новини за коронавируса

Политикът, който многократно подкопава и омаловажава тежестта на пандемията и нарастващия брой жертви, няколко пъти каза, че собственото му възстановяване е доказателство, че вирусът не е толкова голяма заплаха.

Малко след възстановяването му, САЩ навлязоха в най-смъртоносния си етап от пандемията. Повече от 27 милиона души са заразени и 474 000 са умрели в страната до този момент.

Във видеото по-горе можете да си припомните обиколката на президента сред симпатизанти пред болницата, в която се лекуваше от коронавирус.

Източник: The Guardian

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции