<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38208" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Легендата на ...

Забрана на сериала "Чернобил" и съд за авторите иска комунистическа партия в Русия (видео)

13 Юни 2019
0 64507

Партията „Комунисти на Русия“ настоява сериалът „Чернобил“ да бъде забранен, а режисьорът и сценаристът да бъдат съдени, пише Offnews.

 

 

""

 

 

Партията се е обърнала към Роскомнадзор /Федералната служба за надзор в сферата на съобщенията, информационните технологии и масовите комуникации – бел.ред./ с искането да бъде ограничен достъпа до американския сериал, тъй като трагедията е станала обект на идеологическа манипулация, а продукцията според тях демонизирала съветската власт.

 

 

В РУСИЯ СНИМАТ СВОЙ ВАРИАНТ НА СЕРИАЛА "ЧЕРНОБИЛ" – ЗА ДИВЕРСИЯ НА ЦРУ (ВИДЕО)

 

 

В сериала „Чернобил“ жестоката трагедия стана обект на идеологическа манипулация от страна на канала HBO. Излъчваният по света сериал за драматичните събития от април 1986 г. представлява идеологическо оръдие, призвано да опорочи и демонизира образа на съветската власт и съветските хора“, се посочва в заявлението на партията.

 

 

""

 

 

„Комунисти на Русия“ признават, че „хронологията на събитията в сериала и ключовите моменти съответстват на реалността“, но смятат, че „мотивацията, самите постъпки на героите, порядките във взаимоотношенията в учрежденията и колективите, самият морален климат в съветското общество са абсолютната лъжа“.

 

 

СЕРИАЛЪТ "ЧЕРНОБИЛ": ЗАЩО В ГЕРМАНИЯ ГО КРИТИКУВАТ (ВИДЕО)

 

 

Според представители на партията, Роскомнадзор и МВР са длъжни да блокират достъпа до сериала по всички възможни канали, торенти и ресурси, а „срещу режисьора, сценариста и изпълнителния продуцент да се образува наказателно дело по чл. 129 от руския НК за публична клевета“. 

 

 

""

 

 

Сериалът получи безпрецедентно висока оценка от зрителите – първо място в рейтинга на IMDB със средна оценка 9,6, като надскочи по популярност последния сезон на „Игра на тронове“.

 

 

Сценаристът Крейг Мазин е изумен от отзивите за „Чернобил“ в Източна Европа и страните от бившия СССР. Той казва, че е имал притеснения за това как сериалът ще бъде възприет в Русия, Беларус и Украйна, и отбелязва, че реакциите на мнозинството от зрителите са били невероятно ласкави.

 

 

""

 

 

„Те признават, че ние сме работили с любов и уважение към тях, и че с всички сили сме се старали да предадем детайлите достоверно. Мисля, че от тяхна гледна точка, западната индустрия по-често или не може, или не се опитва да направи това“, казва Мазин пред журналисти. Той посочва, че не е очаквал мощна реакция от страна на представителите на политическите кръгове. Според него някои от тях са пропуснали същността на сериала. „Ние се стремим да покажем нещо много глобално и човешко, не толкова добрата или лошата страна на каквото и да било“, пояснява Мазин.

 

 

Източник: Offnews

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции