Следва: Кученце с опа...

Забраниха на дебели туристи да се качват на магаретата-таксита в Испания

14 Ноември 2019
30 3262

Туристите, които тежат повече от 80 килограма, няма да могат да използват известните магарета-таксита в курорта Коста дел Сол, Испания, съобщава Daily Mail.

 

 

ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО СЕ СЛУЧВА С МАГАРЕТАТА НА САНТОРИНИ?

 

 

Освен ограничение за теглото на летовниците, нова наредба за защита на животните предвижда да се подобри хигиената в оборите на магаретата, както и ветеринарната грижа за тях. Кметството обяви промените, след като успя да постигне споразумение със собствениците на животните, мулетарите и местните организации за правата на животните.

 

 

ОБВИНИХА ЗООЛОГИЧЕСКА ГРАДИНА В ЕГИПЕТ, ЧЕ Е НАРИСУВАЛА МАГАРЕ, ЗА ДА ИЗГЛЕЖДА КАТО ЗEБРА

 

 

""

 

 

СЛОНОВЕ В ТАЙЛАНД СА ВРЪЗВАНИ И "ОБУЧАВАНИ" С ОСТРИ КУКИ, ЗА ДА ИЗПЪЛНЯВАТ НОМЕРА (ВИДЕО)

 

 

Салвадор Торес, говорител на мулетарите, каза, че той и колегите му имат голям интерес за животните да се полагат добри грижи и те да се лекуват възможно най-добре.  „Ние сме много щастливи, че концепцията за хуманно отношение към животните е включена в конкретни мерки", коментира от своя страна Вероника Санчес, директор на стопанство за магарета в Ел Рефухио дел Бурито.

 

 

""

 

 

Организациите за защита на правата на животните приветстваха решението, тъй като според тях заради ежедневната им експлоатация, животните претърпяват травми и страдат от тежки заболявания.

 

 

""

 

 

През декември 2014 г. мъж с наднормелно тегло беше обвинен, че е убил магаре по време на разходка в Лучена, близо до Кордоба, южна Испания. Животните са основна туристическа атракция и в Михас Пуебло, където пред 2015 година собственик на животни уволни служител, заснет да упражнява насилие спрямо магаре. Шокиращите кадри от този скандален случай можете да видите във видеото горе. 

 

 

Източник: Daily Mail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции