<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=80060" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Тайни партит...

Заведенията поискаха незабавно спиране на мерките: “Не на 21 декември! Сега!”

15 Декември 2020
0 1530

От Сдружението на заведенията в България (СЗБ) и Българската асоциация на заведенията (БАЗ) разпространиха до медиите позиция, с която настояват за “незабавно отваряне на всички затворени със заповед на министъра на здравеопазването бизнеси и обявяване на правилата, при които ще работят.” 

Браншовите организации на “най-засегнатия сектор в икономиката” вследствие на ограничителните мерки за борба с Covid-19 искат това да стане не на 21 декември, а “сега”.

Здравният министър и Лекарският съюз се обявиха против разхлабване на мерките преди празниците (видео)

Нощните клубове са затворени повече от месец, а общо през годината вече 150 дни. Това е почти половин година, в които те не могат да упражняват правото си на труд. Ресторантите са затворени от 20 дни и общо през годината трети месец“, припомнят от браншовите организации и прилагат справка за регистрираните случаи на коронавирус у нас преди и след поетапно въведените забрани.

26 октомври: Заповед за затваряне на всички нощни клубове в страната. Към тази дата, случаите на Covid-19 в национален мащаб са 2243 нови случая от 7659 теста или близо 30% положителни тестове. 

27 ноември, петък: Заповед за затваряне на всички заведения, молове и фитнеси. Данни за разпространението на Covid-19: 3327 нови случаи от 9179 теста или 36,2%, положителни проби, 6647 в лечебни заведения, 1865 излекувани, 151 починали. 

11-и декември, петък: 3097 нови случаи от 8587 теста, 36,1% положителни проби, 7151 в лечебни заведения, 4290 излекувани, 157 починали. 

КАКВО СЕ ПРОМЕНИ? Отговорът е: НИЩО!“, обобщават в официалното си възвание до медиите собствениците на заведения.

Министър Сачева: Нагласата ни е за поетапно отваряне от 21-ви, няма повод за оптимизъм (видео)

Те се позовават на правото на труд, гарантирано от чл. 48 на конституцията, както и произтичащото от това задължение на държавата да създава условия за това на своите граждани.

Последните дни бяха достатъчно добро доказателство, че не заведенията са виновни за разпространението на вируса! Това, което всички се опитвахте да ни убедите и с всички сили настройвахте общественото мнение срещу нас! Фактите, обаче, вече говорят повече от всички останали глупости, които вие изрекохте и направихте! А когато фактите говорят и ЩАБЪТ мълчи!!!“, пишат в заключение организациите.

Тайни партита при заключени врати се организират в клубове в София (видео)

Източник: ClubZ

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Пепа Илиева

    16 Декември 2020

    Подкрепям изцяло позицията на Сдружението на заведенията в България (СЗБ) и Българската асоциация на заведенията (БАЗ)!

Реакции