Следва: Мъж нападна п...

Задържани са бившата областна управителка на Перник и отстраненият шеф на ВиК заради водната криза (видео)

09 Януари 2020
0 1951

При акция на Прокуратурата, МВР и ДАНС в Перник са задържани бившата областна управителка и отстраненият шеф на ВиК, пише Нова.

 

 

Главният прокурор Иван Гешев нито потвърди, нито отрече тази информация.  Той каза, че разследването се води на територията на Перник и София. Става въпрос за престъпления, касаещи водната криза. Проверява се ремонта на язовирната стена на яз. „Студена”, въпреки че към момента няма данни за нарушения и престъпления.

 

 

ПРОКУРАТУРАТА: НЕНО ДИМОВ И ПЕТЯ АВРАМОВА НОСЯТ ВИНА ЗА КРИЗАТА С ВОДАТА В ПЕРНИК

 

 

„Води се досъдебно производство след акция на спецпрокуратурата в Перник, касаеща водната криза в града. Делото е под наблюдението на спецпрокуратурата. Действията се провеждат от следователи на спецпрокуратурата, съвместно с ДАНС и КПКОНПИ. В момента освен в Перник, се провеждат и разследвания в Министерство на околната среда и водите”, съобщи на брифинг в Перник главният прокурор Иван Гешев.

 

 

"Занимаваме се с вероятната наказателна отговорност за това, което се е случило. Този проблем не е резултат само от престъпления, а е комплексен", отбеляза още Гешев.

 

 

ЗА КАКВО СЕ ХАРЧАТ МИЛИОНИТЕ ЗА ПЕРНИК И ЩЕ ВЪРНАТ ЛИ ТЕЗИ ПАРИ ВОДАТА

 

 

В сряда местната телевизия „Кракра” съобщи, че дружеството е изправено пред фалит заради 80% загуби на вода  и специалистите в него напускат. По данни, за да се намалят поне наполовина загубите е необходима подмяната на 200 километра от общо 300-километровата водопреносна мрежа. Около 82 000 души са на строг режим на водата в градовете Перник, Батановци и още 17 села в района, съобщават от Министерството на регионалното развитие.

 

 

Попитан за коментар по случая, премиерът Борисов отговори така: 

 

 

„Моята работа е да осигуря условия на МВР, ГДБОП, ДАНС, заедно с прокурорите, да провеждат такива акции. Оттук нататък ще говорят прокурорите. Колегите работиха активно. Ще говоря с коалиционните партньори. Тези, които са пряко назначени от ГЕРБ, не ги коментирам. Нека има обвинителни актове.”

 

 

Още от изказването му вижте във видеото. 

 

 

ПЕРНИК Е НА КРАЧКА ОТ БЕДСТВЕНО ПОЛОЖЕНИЕ ЗАРАДИ ВОДНАТА КРИЗА

 

 

 

 

Източник: Нова

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции