<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=86474" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: САЩ разпрост...

Задържаха кметски син след екшън с три блъснати коли (видео)

31 Март 2021
0 2040

Прокуратурата разследва инцидент в Панагюрище, при който 21-годишен шофьор на автомобил блъсна три паркирани коли, а след това се вряза във витрината на магазин, пише NOVA.

За 24 часа е задържан синът на кмета на Панагюрище Никола Белишки – Иван, тъй като е бил зад волана. Предстои да му бъде повдигнато обвинение. В колата са пътували още четирима души. Веднага след инцидента кметският син се е укрил, твърди прокуратурата.

Екшънът на пътя е станал около 2 ч. в нощта срещу вторник. Малко по-късно автомобилът на Иван Белишки е бил открит изоставен на пътя за село Панагюрски колони. Към момента се изяснява дали шофьорът е употребил алкохол или наркотици.

На Белишки ще бъдe повдигнатo обвинениe днес, ще се вземе и мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 10 000 лева.

Говорителят на Районната прокуратура в Пазарджик Пламен Пантов обяви, че ще се извърши проверка в полицията в Панагюрище какви са причините шофьорът да бъде установен толкова късно и защо Прокуратурата е уведомена за инцидента със закъснение. 

„Предстои наблюдаващият прокурор да изготви предложение за вземане на делото под специален надзор в Апелативна прокуратура – Пловдив. На този етап не мога да коментирам дали има чадър”, обясни Пантов.

По делото ще бъдат назначени видеотехническа, автотехническа и химическа експертизи. По случая вече са разпитани и свидетели.

На този фон днес Софийската градска прокуратура съобщи, че е предала на съд Иван Белишки за незаконно държане на културни движими ценности и нанасяне на телесни повреди на полицейски служители.

През юни 2019 г. в СДВР постъпил сигнал за лице, предлагащо за продажба движими културни ценности. В хода на проверката по случая продавачът им бил установен – 21-годишният Иван Белишки.

На 09.07.2019 г. била проведена специализирана полицейска операция в обитаваното от Белишки жилище в столицата. Той не се подчинил на разпорежданията на служителите на реда, като при задържането му им нанесъл телесни повреди. 

В апартамента били намерени и иззети оръжия и боеприпас, в това число еднозаряден пистолет и револвер м. „Колт“, представляващ движима културна ценност. Такова качество имат и откритите на място фибули, монети и автентична богослужебна книга на църковнославянски език, отпечатана през XIX век.

Вещи, представляващи движими културни ценности, както и боеприпаси и огнестрелни оръжия, били установени и на адреса в Панагюрище – пушка м. „Крнка“, с монтиран адаптер и поставен боеприпас тип „Калашников“, еднозарядни пистолети, пушка м. „Пийбоди – Мартини“ и саби.

Обвиняемият не е подавал документи за идентификация и регистрация по надлежния ред, утвърден от Министерството на културата. Той нямал и разрешителни за държаните от него огнестрелни оръжия и боеприпаси, уточняват от обвинението. 

Източник и видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции