Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Задържаха 17 души за трафик на мигранти
Задържаха 17 души за трафик на мигранти
06-24-19
добавено
887
прегледа

17 души са задържани за трафик на мигранти при специакция на Прокуратурата, ГДБОП и ДАНС в София, Бургаско и Ямболско, съобщи заместник-главният прокурор Иван Гешев, цитиран от "Фокус".  

 

 

РАЗСЛЕДВАТ НАЙ-ГОЛЯМАТА ПРЕСТЪПНА ГРУПА ЗА ТРАФИК НА МИГРАНТИ

 

 

Това е най-голямата действаща към момента група за трафик на мигранти през българска територия. Предстои утре да стане ясно колко и кои ще бъдат обвинени. "Това е група, която се е занимавала с трафика на територията на България – хората са или български граждани, или постоянно пребиваващи в България граждани на Ирак и Афганистан, или кандидат-бежанци. Те са се занимавали с трафик на мигранти към Западна Европа основно от Афганистан", обясни зам.-главният прокурор. 

 

 

 

 

Групата е част от международен канал – набират се хора от Афганистан, минават през Иран, през Турция и нашите ги посрещат на границата с Турция, след което се настаняват в района на Свиленград. Друга част от групата ги посреща, отвежда ги до София и ги настанява в „Орландовци“ и „Факултета“. Заплащането се е получавало през определени лица, а не кеш. Задържано е и това лице, което е осигурявало финансирането за конкретната услуга, обясни още Гешев. 

 

 

Източник: Фокус