<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=75686" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Изрод влачи б...

Законопроект разрешава безконтролния лов на служители на МВР, МО и МЗХГ (РЕПОРТАЖ)

15 Октомври 2020
0 2367

Скъпи приятели, от няколко седмици Сдружение за дива природа „Балкани“ алармира за притеснителен проект за изменение на Закона за лова и опазването на дивеча. В него под предтекст, че цели борба с Африканската чума при дивите свине, се разрешава неограничения лов от служители на МВР, Министерство на отбраната, Министерство на земеделието, храните и горите и редица държавни дирекции и предприятия. Те ще могат да използват и забранените до момента методи за залавяне на животни: капани, отрова, ями и други.

Сдружение алармира, че се готви закон, улесняващ избиването на дивеч без разрешително (документ)

Специалистът по ловно стопанство инж. Пламен Малковски и представителят на Сдружение за дива природа „Балкани“ и служител на БАН Владимир Тодоров представиха пред нашата репортерка Виктория Симеонова и оператора Йохан Вирт своите опасения относно възможните последици от тези изменения.

„Това може да доведе до изчезване не само на дивите свине, но и на много защитени видове“ заявиха те на въпрос какво ще се случи, ако законопроектът стане факт. По думите им този закон противоречи на европейските и на моралните норми.

До 19 октомври ще продължи общественото обсъждане по темата, в което всеки може да се включи, като изпрати своето становище или коментар в Портала за обществени консултации, който ще откриете на този линк: https://bit.ly/3k3MfOO

Ние от „Господарите“ ще потърсим вносителите на законопроекта за коментар, а вие ни сигнализирайте само на Gospodari.com или на телефон *3333 за всякакви злоупотреби, измами и корупция.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Didi Didi

    15 Октомври 2020

    Това не са закони, това БЕЗЗАКОНИЕ. Трябва да бъдат организирани протести, Петиция, имейли на които да се пишат протести❗️ БОГ ВИЖДА ВСИЧКО🙏🏽

Реакции