Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Законопроекът за хората с увреждания е приет с допълненията, поискани от майките
Законопроекът за хората с увреждания е приет с допълненията, поискани от майките
10-11-18
добавено
633
прегледа

В рамките на заседанието на Съвета за интеграция на хората с увреждания днес бе приет окончателният вариант на Закона за хората с увреждания. В документа влизат всички допълнения, поискани от протестиращите майки, които се заканиха, че остават в протестна готовност до завършването на реформата.

 

 


Повече от 13 часа продължи блокадата на бул. "Александър Дондуков" пред сградата на Министерския съвет, след като снощи протестиращите майки на деца с увреждания разпънаха палатките си върху жълтите павета и прекараха цялата нощ под прозорците на премиера Бойко Борисов. Тази сутрин палатките бяха преместени върху тротоара пред Министерския съвет, а на обяд майките си ги прибраха.
 Жените искаха да се уверят, че реформата ще започне, и че разписаният план за действие с конкретни стъпки и срокове ще бъде спазен. "Бяха внасяни и изнасяни нашите текстове, внасяни и изнасяни. Ние искаме тази игра на котка и мишка просто да спре", заяви една от протестиращите майки.
 

 


Участниците в заседанието са подкрепили изтеглянето на предложението да отпадне защитата за хората с ТЕЛК от уволнение. Така окончателният проект запазва тази защита, както и квотите за работодателите да наемат лица с увреждания, но с някои облекчения.

 Законопроектът ще влезе за гласуване от правителството следващата сряда, а два дни по-късно ще бъде внесен в парламента.

 

 

Източник: Дарик