<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=67578" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Десетки бълг...

Закъсалият български туризъм влезе и в чуждестранния печат (снимки)

26 Юни 2020
0 6979

След като световната пандемия от коронавирус затвори граници, спря полети и принуди хората да си стоят по домовете, само шепа туристи се забелязват по дългата пясъчна ивица между редиците прибрани чадъри и празни шезлонги, пише Reuters.

“Не си спомням да съм виждал през живота си нещо подобно”, разказва собственикът на хотел на първа линия Румен Момчев. “Ако оцелеем след това лято, ще бъдем късметлии.”

Закъсалият български туризъм влезе и в чуждестранния печат (снимки)

Момчев е намалил цените, инвестирал е в прегради, отделящи масите в ресторанта си и дори е назначил “Covid-шериф”, който да следи за спазване на противоепидемичните мерки на територията на хотела. И въпреки това, едва 33-ма унгарски туристи са спазили резервацията си, при заявили 160.

За да спаси нещо от летния ваканционен сезон, правителството предлага субсидии за чартърни полети и намалени такси за концесия, така че плажните оператори могат да предлагат по-евтини шезлонги, като същевременно пазят бреговете безопасни и дезинфекцирани.

Закъсалият български туризъм влезе и в чуждестранния печат (снимки)

Доц. Ангел Кунчев: Южното ни Черноморие е чисто от коронавирус

Над 9 милиона чуждестранни туристи са посетили България през миналата година, а министърът на туризма Христина Ангелкова е планирала 10% ръст през 2020 г.

“Очаква ни едно трудно лято и е изключително важно да бъдем дисциплинирани. Вярвам, че всеки един, който работи в сектора, го прави. От утре очакваме първия чартър, който ще пристигне от Амстердам”, каза Ангелкова.

Приказка за принцеса Ангелинка и българския туризъм (видео)

Закъсалият български туризъм влезе и в чуждестранния печат (снимки)

От министерството са обявили 1 юли за начало на активния летен туристически сезон. Засега около 60-70% от хотелите в двата основни черноморски курорта – “Слънчев бряг” и “Златни пясъци” – са в изчакване преди да отворят в близките дни, залагайки на възобновяването на чартърните полети от Холандия и Германия по-късно тази седмица.

Източник: Reuters

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции