<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=90538" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Арестуваха ю...

Заловиха бракониер, убил 70 бенгалски тигъра, издирван от 20 години (снимка)

01 Юни 2021
0 2612

Полицията в Бангладеш е заловила бракониер, заподозрян в отстрела на около 70 бенгалски тигъра, издирван в продължение на 20 години, съобщава The Guardian.

Хабиб Талукдер, по прякор Тайгър Хабиб живее в близост до гората и до сега е успявал да избяга всеки път щом полицията нахлуе в района.

“Действайки чрез информатори, най-накрая успяхме да го заловим и изпратим в затвора”, разказва Сайдур Рахман – началник в местната полиция.

Обичайната ловна територия на Тайгър Хабиб била обширната мангрова гора Сундарбан, разположена в делтата на река Ганг на границата между Индия и Бангладеш, която е дом на една от най-големите популации от застрашения вид.

Сундарбан. Снимка: Уикипедия

50-годишният Талукдер започва да събира мед от дивите пчели в гората и постепенно става известен с подвизите си, ловувайки големите котки и избягвайки ареста.

Според горския департамент в Бангладеш популацията на бенгалския тигър е спаднала от 440 през 2004 г. до рекордно ниското ниво от 106 броя през 2015 г.

Снимка: Pixabay

Бенгалските тигри са уникални сред големите котки, тъй като могат да живеят и да ловуват в солената вода на мангровите гори. Те са вещи плувци.

Снимка: Pixabay

Кожите, костите и месото на котките се търгуват на черния пазар и са предназначени за купувачи в Китай и другаде по света.

Източник: The Guardian

Снимки: Pixabay

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции