<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=76347" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "За да не стан...

Зам.-регионалният министър Николай Нанков е с Covid-19

23 Октомври 2020
0 1247

Заместник-регионалният министър Николай Нанков е с коронавирус, обяви самият той чрез профила си във Facebook.

Скъпи приятели, за съжаление след направен днес PCR тест получих положителен резултат за коронавирус. Длъжен съм да ви информирам. Към момента се чувствам добре и съм под карантина у дома, в интерес на здравето на всички, с които общувам“, написа Нанков.

Николай Нанков бе чест спътник на премиер Бойко Борисов при пътуванията му за оглед на инфраструктурните обекти в страната. Понякога той бе с маска, а друг път – без, в зависимост от това как самият Борисов реши да тълкува мерките срещу разпространението на коронавирус у нас.

Борисов от джипката: До два-три дни съм подготвил интересни решения (видео)

Тестовете направих не заради симптоми, а превантивно – от началото на пандемията се тествам редовно заради големия брой хора, с които работата ме среща всеки ден. Надявам се никой от контактните с мен да няма проблем! Пазете се и спазвайте стриктно противоепидемичните мерки!”, заяви Нанков.

Преди само 5 дни той се включи в обиколка на строителните обекти в страната с участието на премиера Бойко Борисов. На снимка, публикувана в профила на Борисов във Facebook се виждат и други официални лица, които подлежат на тестване за коронавирус.

Снимка: Facebook/Бойко Борисов

Междувременно Борисов публикува от профила си, че вече се е тествал и резултатът от PCR-a е отрицателен. Тов става в деня на срещата на премиера със зам.-главния секретар на САЩ по теми от сигурността и енергетиката.

“Преди международни срещи и пътувания, според изискванията на съответните делегации за безопасност, се тествам. Бях информиран от заместник-министър Нанков в 16:00 ч., че е с положителен тест за COVID-19. Очаквам разпорежданията от органите на РЗИ и дотогава ще се самоизолирам”, написа Борисов.

Видео от пореден епизод в премиерското риалити с участието на Нанков можете да си припомните горе.

Източник: FB/Николай Нанков

Видео: Facebook

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции