<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=69266" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Иван Гешев: К...

Западни медии за протестите у нас: България може да тръгне по пътя на Полша и Унгария (видео)

16 Юли 2020
0 9615

“България може да тръгне по пътя на Полша и Унгария по отношение на върховенството на закона.” Така западните медии коментират последните политически събития у нас, пише bTV.

Агенция “Франс прес” посочва, че в демонстрациите в България се включват хора от целия политически спектър. И отбелязва, че пристрастността на главния прокурор Иван Гешев се е превърнала в двигател на протестите, който сериозно може да навреди на българския премиер.

Извънреден брифинг на правителството: Коалицията ще си изкара мандата докрай (видео)

Борисов може да се превърне в новата “черна овца” на Европейската народна партия, пък отбелязва “Евронюз”. Вече се надигат гласове, които настояват най-голямото европейско семейство да се дистанцира от българския премиер, допълва медията.

А според “Зюддойче Цайтунг”, Европейската народна партия е изразила подкрепа за правителството на Бойко Борисов, но насрещният вятър е дошъл от друг важен партньор – САЩ.

Изданието цитира изявление на американското посолство в София, гласящо, че “всяка нация заслужава съдебна система, която е надпартийна и подвластна на върховенството на закона”.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции