<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=69843" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ТОП моментит...

Записът с гласа на Борисов е автентичен, твърди експертиза, поръчана от Елена Йончева (видео)

24 Юли 2020
0 5352

Американски експерти са потвърдили, че аудиозаписът с гласа на премиера Бойко Борисов е автентичен. Това заяви във видеообръщение на страницата си във Facebook евродепутатът Елена Йончева.

Йончева е поръчала независима експертиза на записа на американска компания, която работи с американското министерство на правосъдието и ФБР и има сертификат за извършване на съдебни експертизи.

„Бих искала да напомня, че в този запис мъжки глас използва обидни квалификации по адрес на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, говори цинично за европейските лидери и премиери, обяснява как използва институции в България, за да притиска бизнесмен и заплашва да изгори политически опонент“, коментира евродепутатът.

В обръщението си Йончева заявява, че тя е политическият опонент, заплашван с „изгаряне“. Тя възнамерява да предостави експертизата на белгийската полиция, както са я посъветвали председателят на Европейския парламент Давид Сасоли и юристи.

Oфициалният профил на Бойко Борисов излезе с отговор на “аудиото с премиера” (видео)

„Този запис показва само една моментна картина, че в България няма разделение на властите. Ние това отдавна го знаем, но тук в Европа това трябва да се разбере от европейските лидери. Те всъщност го знаят, те знаят как авторитарно управлява г-н Борисов. Но ние трябва дадем информация на европейските депутати, на европейските големи издания”, каза още евродепутатът.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции