Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Заплатите на ватманите в София скачат до 1800 лв. бруто
Заплатите на ватманите в София скачат до 1800 лв. бруто
03-14-19
добавено
1101
прегледа

Кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи, че след новото увеличение на заплатите на шофьорите и ватманите от градския транспорт средното им брутно месечно възнаграждание ще надхвърли 1800 лв.

 

 

 

Днес общинският съвет ще гласува повишение с 10% на заплатите на шофьорите от 1 април, което е второ от началото на годината. 

 

 

Водачите имат право и на до 100 лв бонуси за добра работа. За извънреден труд ще могат да получават допълнително и до 200 лв месечно. Парите за увеличението ще са за сметка на бюджета на Столична община.

 

 

Причината за увеличението беше формулирана така от кмета: "Имаме проблем с недостига на шофьори и ватмани в градския транспорт. Той води до доста сериозни часове извънреден труд, което е недопустимо, защото означава повече рискове и за пътниците."

 

 

Източник: Сега