<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=75464" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Арестуваха а...

Заплашват със смърт участници в “Шествието на толерантността” в Пловдив (снимки)

13 Октомври 2020
0 929

Изключително грозни надписи със заплахи за живота се появиха два дни след Шествието на толерантността в Пловдив, алармира сайтът Под тепето.

То бе организирано поради нападение над момичета в Цар Симеоновата градина преди седмици, заради различната им сексуална ориентация. Видео от неприятната случка можете да си припомните горе, а повече подробности на следващия линк:

Брутално насилие на ученици над група момичета в Пловдив, заради сексуална ориентация (видео)

Шествието в града тази събота премина при засилена полицейска охрана, тъй като футболни фенове и други младежи с маски и качулки бяха обградили групата пред община Пловдив.

В понеделник сутринта обаче два от домовете на участници в шествието осъмнаха с грозните надписи със заплахи за живота, едно от които бе с директно предупреждение: “Ще виснеш на въжето”.

Вижте разказа на потърпевши от масовия побой между ученици в Пловдив заради хомофобия (видео)

Пловдивският сайт е публикувал коментар от фейсбук на един от участниците в шествието Мануела Попова:

“Представете си, отивате си вкъщи и виждате това на сградата, в която живеете. Причината? Ивелина е ЛГБТИ+ активист, който онзи ден подкрепи, присъства и говори по време на прайд шествие в Пловдив. Шествие, което се наложи, след като младежи бяха физически нападнати в парк, просто защото съществуват, като ЛГБТИ+.

Това ли имате предвид с “Нямам нищо против хомосексуалните, но да не ми парадират”? Това ли имате предвид с “Работят си, живеят си, какво повече искат?”.

ИСКАМЕ УВАЖЕНИЕ. ИСКАМЕ НОРМАЛЕН ЖИВОТ. ИСКАМЕ ДА СЕ ПРИБИРАМЕ БЕЗ СТРАХ. ДА СЪЩЕСТВУВАМЕ БЕЗ СТРАХ. ИСКАМЕ ДА ОБИЧАМЕ. ДА СЕ СМЕЕМ. ДА БЪДЕМ.

Засрамете се, че това е държавата, в която живеем. В която младежите не могат да стоят в парка, в която гражданите не могат да се приберат у дома. В която влюбените не могат да се хванат за ръка. Защото “парадираме”? Защото това не са български ценности? Какво са българските ценности? Това на снимката ли?

Писна ми, хора. Нямам достатъчно пари, за всичката терапия, която ми е нужна заради тези неща.”

Източник: Под тепето

Видео: Нова тв

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции