<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=83933" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: По над 35 хиля...

ЗАРАДИ БЕЗДЕЙСТВИЕ НА ПРОКУРАТУРАТА: Финансова пирамида продължава да завлича хора с огромни суми (1 ЧАСТ)

17 Февруари 2021
0 25277

Скъпи приятели, в продължение на вече доста години ви показваме неуморно схемата, по която работи една финансова пирамида, подвизавала се в началото под името „Глобал Маркетс“. Сменяйки имената си и прехвърляйки капитала на нови и нови фирми, още по онова време тя беше лишила десетки хора от спестяванията им.

Гледайте 2-ра част на разследването:
РАЗСЛЕДВАНЕ С ПРОДЪЛЖЕНИЕ: Как финансовата пирамида убеждава жертвите си (2 ЧАСТ)

Тогава от Прокуратурата съобщиха, че се води разследване, събират се още доказателства, обясниха, че вече има няколко досъдебни производства и обещаха справедливост за пострадалите от схемата.

Десетки измамени от фирма “Глобал Маркетс” разказаха историите си пред “Господари на ефира”

Години по-късно нещата явно не са се променили – отново ни потърсиха засегнати от същата пирамида, но с поредни нови имена – „Финанс Инженеринг“, „Фин Инженеринг“, „Прогресива трейдинг“, „Интернешанъл Мениджмънт Брокерс“ и „Гранд Рисърч“ – връзките на тези фирми с „Глобал Маркетс“ се забелязват и в Търговския регистър, след щателна проверка на свързаните лица.

Прокуратурата обеща да вземе мерки срещу измамниците от “Глобал Маркетс”

Новите пострадали са инвестирали суми между 13 000 и 166 000 лева. Схемата на действие е същата – при първо теглене хората получават поисканата сума, а след това комуникацията с финансовите брокери пропада и така и не се стига до следващо плащане.

Обърналите се към нас са подали жалби и в полицията и в Специализираната прокуратура. Интересен момент е, че след подаване на жалба за тях се пишат компрометиращи статии в различни медии, чиято собственост е обвързана с тази на фирмите от финансовата схема.

Очаквайте скоро продължението по темата, в което ще видите как протичат разговорите на брокерите със засегнатите, както и какво ще се случи, когато репортерът ни Виктория Симеонова посети офиса на фирмата.

Междувременно, ако и вие сте сред засегнатите, сигнализирайте ни на gospodari.com и на телефон *3333.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Mahaha

    17 Февруари 2021

    В ролята на това !момент да си намеря текста за да ви кажа какво са ми написали да кажа! ,че вие в момента*(сте очаквани и ние сме подготвени) извършвате психически рекет**(нещо като обсебване на голо ;] ) .

Покажи всички Скрий

Реакции