Заради депутатите главният здравен инспектор Ангел Кунчев остана без заплата

07 Април 2020
0 1363

Главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев остана без заплата, пише Медиапул.

Причината е изненадващото предложение от ГЕРБ премиер, депутати, министри и техните политически кабинети да не получават заплати по време на извънредното положение.

Припомняме, че първоначалната идея на управляващата партия беше депутатските заплати да бъдат замразени на нивото от декември, но часове след популистки дебат и наддаване между партиите в парламента колко много да бъде орязването, от ГЕРБ надцакаха всички и предложиха възнаграждения да няма и то не само за парламента.

Депутатите остават без заплати през извънредното положение

Поправката не важи за президент, вицепрезидент и съдебната власт, но важи за членовете на политическите кабинети на министерствата, както и за шефовете на държавни агенции.

Прието бе спестените пари да отиват за разходи около коронавируса. Кунчев е част от политическия кабинет на здравния министър.

Така сега държавният главен инспектор, който в момента е в щаба за борба с коронавируса, ще работи безплатно. За да има все пак някакви доходи, Кунчев също ще получи един вид дарение – останалите експерти в щаба срещу Covid-19 ще му дават част от заплатите си.

Източник: Медиапул

Снимка: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции