Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Заради имотните афери: Още един зам.-министър подаде оставка
Заради имотните афери: Още един зам.-министър подаде оставка
04-17-19
добавено
2013
прегледа

Заместник-министърът на икономиката Александър Манолев подаде оставка, съобщи Club Z.

 

 

 

Причината е стартиралата проверка на Върховна касационна прокуратура по повод медийни публикации за имотни афери и желанието му това да не засяга работата на правителството. Друг аргумент е солидарността с колегите му, които са напуснали постовете си заради подобни съмнения.

 

Оставката на Манолев е приета от премиера Бойко Борисов.

 

По-рано днес прокуратурата се самосезира по медийни публикации и започна разследване на Манолев - този път за злоупотреба с европейски средства. Поводът е публикация електронния сайт „Медиапул“ със заглавие: “Частна вила с минерален басейн по евро проект? Зам. Министър Манолев отрича“.

 

Става дума за съмнение, че Манолев - под предлог, че строи къща за гости, каквито европроекти се финансираха от държавен фонд "Земеделие" в предишния програмен период, се е сдобил с лична вила, финансирана с евросредства. 

 

Прокуратурата вече е изискала от фонд „Земеделие“ заверено копие от проекта, финансиран по Програма за развитие на селските райони, цитиран в публикациите – "Изграждане на жилищна сграда за гости в м."Чинар куши" гр. Сандански". Предстоят разпити и на лица, имащи информация по случая, на служители на ДФЗ, работили по одобряването на конкретния проект за финансиране и контрола за изпълнение на задължението от страна на бенефициента в срок от 5 години къщата за гости да функционира като такава. 

 

Прокуратурата е поискала и проверка от НАП по случая. 

 

Манолев попадна в прожекторите миналата година, когато след оставката на транспортния министър Ивайло Московски (заради катастрофата на автобус край Своге - б.р.) бе номиниран за негов наследник от премиера Бойко Борисов. В последствие Манолев сам се отказа от номинацията заради публикация в "Капитал", която той самият нарече "координирана атака" и обяви, че ще търси правата си по съдебен път. Той обаче остана на поста си зам.-министър в икономиката. 

 

Източник: Club Z