Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Заради мръсния въздух Столична община пуска безплатно буферните паркинги
Заради мръсния въздух Столична община пуска безплатно буферните паркинги
12-09-19
добавено
1642
прегледа

Столичната община предоставя буферните си паркинги безплатно за всеки, който остави колата си и използва градския транспорт. Това съобщиха от пресцентъра на общината, предаде Сега.

 

Не дишай! В София си.

 

Мярката се въвежда за вторник, 10 декември и е заради завишените стойности на фини прахови частици и прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология за жълт код за мъгла. Столичната община продължава да следи актуалната обстановка и има готовност при регистрирани над 200 мгк/куб.м среднодневни превишения да въведе "зелен билет".

 

"Призоваваме гражданите, които имат възможност, да не използват личните си автомобили, а тези, които се отопляват на твърдо гориво - да преминат на алтернативно отопление", пише в съобщението.

 

И днес въздухът в София е опасно мръсен (видео)

 

Столична община добавя, че продължава извършването на извънредни проверки на източници на замърсяване. "На сайта https://air.sofia.bg всички граждани могат да следят в реално време измерваните стойностите на ФПЧ, прогнозите за следващите дни, както и допълнителните мерките, които Столична община въвежда, в дните с по-високи нива на замърсяване. От началото на декември работи и специално мобилно приложение, което известява за предприетите мерки при повишена концентрация на ФПЧ. SoAir може да се свали и използва на телефони с Android и iOS операционни системи", съобщават от "Московска" 33.

 

Източник: Сега