<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=92800" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Португалия п...

Заразените с индийския вариант на коронавируса в София работят в трамвайно депо (видео)

29 Юни 2021
0 1671

Откритите седем заразени с индийския вариант на коронавируса работят в трамвайно депо в София. Това се разбра от думите на директора на Националния център за заразни и паразитни болести (НЦЗПБ) проф. Ива Христова пред bTV.

Първоначално за заразените се знаеше само, че са колеги и работят в “Столичен електротранспорт”. Сред седемте души има две двойки семейства, уточни Христова. Тя допълни, че всички те са в добро здравословно състояние.

Заразените с индийския щам на коронавируса у нас работят в столичния градски транспорт (видео)

Заразените с индийския вариант на коронавируса в София работят в трамвайно депо (видео)

Директорът на центъра по заразни болести каза още, че делта вариантът на коронавируса ще е голям проблем за цяла Европа. Тя изчисли, че с бързите темпове на разпространение до няколко седмици ще се стигне до нова вълна на заразени в България. Според нея това ще стане през септември.

По думите ѝ най-важна е имунизацията. Христова добави, че по този начин няма да се позволи вирусът да циркулира между хората и да трупа мутации. Тя подчерта също, че този вариант засяга повече хората във възрастовата група между 30 и 40 години.

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Феникс

    09 Юли 2022

    Че те всички депутати имат фалшиви сертификати ! Защото на тях не им слагат от ваксините за народа, а от друга партида , която не е опасна - т.е. не е биологично оръжие, като тези за нас.

Реакции