<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=87737" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ръст на новит...

Заразени с Covid-19 македонски депутати се появиха със скафандри в парламента

20 Април 2021
0 812

Заразени с Covid-19 македонски депутати се появиха в парламента със скафандри, предаде bTV. Целта е възможно по-бързо да се гласуват законови поправки, свързани с финансова подкрепа за засегнатите от пандемията.

Местните медии в Северна Македония посочват, че парламентът се е превърнал в подобие на космическа станция. Единият от специално екипираните депутати беше народният представител от СДСМ и коалицията „Ние можем“ Бисера Костадиновска – Стойчевска.

“И здрава, и болна имам задължението да направя всичко, за да могат гражданите да получат помощта, която правителството им е предоставило“, заяви тя.

Македонските депутатите приеха по съкратена процедура предложения пакет от мерки, но идването на болни депутати в пленарната зала предизвика противоречиви отзиви.

Председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски го определи като „тероризъм“ и обяви, че неговата парламентарна група ще повдигне наказателни обвинения.

Македонски активисти подпалиха българското знаме в Скопие (видео)

Депутатът Елми Азири от Алианса за албанците заяви на пресконференция, че случилото се в парламента е класическа злоупотреба с поста председател на законодателната власт, визирайки председателят на парламента Талат Джафери, позволил това да се случи

Над 3000 души от Северна Македония са включени в избирателните списъци в село Рилци (видео)

Според него единствената цел на Джафери и мнозинството в парламента е да се направи медийно шоу. Сред изказаните мнения са и такива, че единствената цел на така нареченото „шоу“ в македонския парламент, е била осигуряването на необходимото мнозинство за приемането на пакета от мерки, без да се вземе предвид излагането на останалите депутати на риск от зараза.

Македонският премиер Зоран Заев отправи поздравления в своя „Фейсбук“ профил към депутатите за „успешното приемане на мерките и намирането на начин това да бъде постигнато“.

Източник: bTV

Снимка на корицата: МИА

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции