Следва: Селски кмет в...

Заразеното със салмонела пилешко месо у нас не било 100, а над 500 тона (видео)

06 Декември 2019
0 2387

544 тона е заразеното със салмонела пилешко месо, което е внесено в България, а не както беше обявено вчера – над 100 тона. Около 109 тона вече са установени и иззети. Това заяви земеделският министър Десислава Танева, цитирана от бТВ.

 

Тя добави, че партидите със заразено месо не са стигнали до крайния потребител, благодарение на бързата реакция и стартиралите проверки на Българската агенция по храните. Танева каза, че заразеното месо не е стигнало до търговската мрежа, а е било на склад при различни оператори.

 

 

НАД 100 ТОНА ПИЛЕШКО СЪС САЛМОНЕЛА СА СТИГНАЛИ ДО БЪЛГАРСКИЯ ПАЗАР

 

 

""

 

 

„Първият сигнал постъпва март месец. Тъй като тази стока не е за директна консумация, а за преработка, такива са правилата, че не се уведомяваt публично потребителите, както примерно БАБХ са длъжни да ги уведомят, ако такава нотификация беше получена за хранителен продукт за директна консумация”, каза Танева и допълни, че Българската агенция по безопасност на храните е стартирала проверки в търговската мрежа за наличности.

 

 

Министър Танева посочи, че не може да се изнесе информация за името на производителя, нито за българските оператори, които са изнесли тази стока, заради европейските регламенти. Тя поясни, че страната ни няма правомощия да забрани този производител да продава за България.

 

 

Източник: бТВ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции