<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=35799" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ужасът в учил...

Застреляха главата на фамилията Гамбино в Ню Йорк (видео)

14 Март 2019
0 8943

Франческо Кали, известен като "Франки бой" – глава на фамилията Гамбино, е бил застрелян в Ню Йорк снощи. Това е първото убийство на мафиотски бос в града от 30 години, съобщиха американските медии. 

 

 

Тялото на 53-годишния Франческо Кали е било открито в дома му в Стейтън Айлънд около 21 часа в сряда с множество огнестрелни рани. Франки бой е бил транспортиран до болница, но лекарите само са констатирали смъртта му.

 

От полицията в Ню Йорк отказват всякаква информация по случая, но до момента няма задържани. Свидетели разказват, че са чули най-малко шест изстрела. По непотвърдена информация убиецът е успял да избяга с тъмен на цвят автомобил. 

 

Франческо Кали стана глава на фамилията Гамбино през 2015 г., вземайки властта от 68-годишния Доменико Чефалу. Твърди се, че той се е стараел да не изпъква в публичното пространство, докато е начело на фамилията. Затова често е наричан и "Невидимият дон". 

 

Убийството му е първото на мафиотски бос от Ню Йорк, откакто Пол Кастелано беше убит през 1985 г. Джон Готи, който организира покушението тогава, поема управлението на фамилията Гамбино.

 

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции