Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Застреляха лабрадор, защото влязъл в селски двор (ВИДЕО)
Застреляха лабрадор, защото влязъл в селски двор (ВИДЕО)
Нередности Вземи EMBED
Loading the video...
11.04.17
добавено
22933
прегледа

Двама мъже застреляха лабрадор, защото дръзнал да влезе в двора им. "Вчера, на Лазаровден, застреляха Термик посред бял ден. Застреляха не кучето. Застреляха член на семейството ни." Така започва разказът на семейство Цолови, публикуван във Фейсбук страницата на клуба им по парапланеризъм.

 

Цветан, съпругата му Риманте и дъщеричката им - на годинка и половина - били на разходка в село Балша, заедно с трите си кучета, когато станало убийството, разказа Риманте Цолова. 3-годишният лабрадор Термик, синът му Чартер (кръстоска между лабрадор и канадски вълк) и приютеното бездомно кученце Делта изчезнали към долчинка. Проехтял изстрел и малко след това Чартер и Делта се върнали. Но не и Термик.

 

"Дори не мина мисъл през главите, че този изстрел е бил за Термик", пише Риманте във Фейсбук.

 

Цветан се качил на мотора, за да потърси Термик, но не го открил в центъра на селото и се върнал. Отишъл и към мястото, към което кучетата отишли първоначално и видял трупа на Термик. Простреляното куче лежало на 10-ина метра от стопански двор.

 

Собствениците на стопанския двор - двама братя, чието име Риманте не разбрала, първо обяснили, че било стреляно от движеща се кола. Цветан се обадил на тел. 112 и докато чакал полицията, проследил капките кръв. Те водели към входа на стопанския двор, където имало локва кръв.

 

Пред полицаите братята признаха, че са застреляли кучето, разказа Риманте. По думите ù дошли и криминалисти, и служители на общинското предприятие "Екоравновесие". Обискът продължил 6 часа.

 

Получаваме заплахи от тези хора, сподели Риманте по повод братята. Щели да съберат подписи от хора, които твърдят, че кучето ни е било агресивно, а то е лабрадор, който израсна в една стая с бебето ни, допълни жената.

 

Казали на семейството да очакват развитие по случая им след около седмица.

 

Вместо съчувствие, семейството получило критики от хора в селото. "Сега ще стане "мазало"; "До 15 дена да се изнесете"; "Трябваше да искате пари за този пес, а не да викате полиция"; "Знаете ли колко много проблеми създадохте на братята - конфискуваха им пушките и им отнеха разрешителните. Никой тук не прави така" - такива били част от реакциите, описани от Риманте.

 

"Каква е цената на приятел? За колко пари да го продадем?", пита на свой ред тя.

 

От Столичната дирекция на вътрешните работи, че двамата братя са задържани за 24 часа във Второ районно управление. Случаят е поет от Софийската районна прокуратура и е образувано досъдебно производство по член от Наказателния кодекс, който се отнася до прояви на жестокост и причиняване на смърт на животни. Наказанието в този случай е до три години затвор и глоба до пет хиляди лева.