<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=76592" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Министър Въл...

Затварят гимназиите и университетите от четвъртък до 12 ноември със заповед на здравния министър

27 Октомври 2020
0 8017

Министерството на здравеопазването публикува нова заповед, с която нарежда спиране на всички присъствени занятия за учениците в гимназиален етап на образование и за студентите от университетите, считано от 29 октомври. 

Срокът на заповедта е 14-дневен, т.е. дистанционното обучение ще бъде до 12 ноември. 

Присъствените учебни занятия в институциите от системата на предучилищното и училищното образование за учениците от прогимназиален и начален етап на образование се провеждат в съответствие с изготвените от Министерство на образованието и науката и Министерство на здравеопазването Насоки за работа на системата на предучилищното и училищното образование през учебната 2020-2021 година в условията на COVID-19, публикувани на интернет страницата на Министерство на образованието и науката.

Преустановяват се и посещенията в дискотеки, пиано-барове, нощен барове, клубове и др. подобни нощни заведения за развлечение. 

Заведенията за хранене и развлечения (ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе-сладкарници и барове, с изключение на нощните заведения) трябва да осигурят дистанция от 1,5 м. между облегалките на най-близко разположените столове от две съседни маси. Не се допускат повече от 6 души на маса.

Собствениците и управители на обекти с обществено предназначение, търговски, административни и други обекти, предоставящи услуги на гражданите, трябва да създадат организация, така че да не се допускат повече от 1 човек на 3 кв. м. в съответния обект. 

Спортните състезания на закрито и открито ще се провеждат без публика – единственото изключение ще бъде международният турнир по тенис Sofia Open 2020, като настаняването на зрителите е най-малко през две седалки, при спазване на физическа дистанция от 1,5 метра и задължително носене на защитни маски за лице. 

Преустановява се организирането на екскурзии и групови посещения на туристически обекти.

Целият текст на заповедта можете да прочетете тук:

Източник: Министерство на здравеопазването

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции