Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Затварят главното летище в Гренландия, ледът под него се разтапя (видео и снимки)
Затварят главното летище в Гренландия, ледът под него се разтапя (видео и снимки)
Еко криза Вземи EMBED
Loading the video...
11-19-19
добавено
2993
прегледа

Главното летище на Гренландия е на път да затвори, тъй като ледът под него се разтапя. До пет години летището ще прекрати цивилните полети, заради негативния ефект на климатичните промени. Топенето на леда вече е засегнало пистата. Само за миналата година от летището се излетели и кацнали 11 000 самолета, пише EuroNews.

 

 

 

 

За работещите на летището разчистването на снега и разтопения лед от иначе дебелата и здрава ледена обвивка се e превърнало в ежедневие. Заради топенето на леда в тази част, властите ще започнат изграждането на напълно ново летище от нулата.

 

 

ГРЕНЛАНДИЯ ИЗГУБИ 11 МИЛИАРДА ТОНА ОТ ЛЕДЕНАТА СИ ПОКРИВКА ЗА ЕДИН ДЕН

 

 

Гренландия е най-големият остров в света и приблизително около 80 на сто процента от повърхността му е покрита с лед. Глобалното затопляне обаче драстично изменя Гренландия, тъй като ледената обвивка се топи с много по-бързи темпове, отколкото се очакваше.

 

 

 

 

КУЧЕТА В ГРЕНЛАНДИЯ ВЕЧЕ ДЪРПАТ ШЕЙНА ПО ВОДА, ВМЕСТО ПО ЛЕД (ВИДЕО И СНИМКИ)

 

 

Ситуацията на летището показва пагубния ефект от климатичните промени и истинската екокатастрофа в Гренландия.

 

 

 

Източник: EuroNews