Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Затварят пътища в страната при обилен снеговалеж
Затварят пътища в страната при обилен снеговалеж
Нередности
05.01.17
добавено
5284
прегледа

Пътища в страната ще бъдат затваряни при обилен снеговалеж и  образуването на големи снежни преспи. Това обяви директорът на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов. По думите му мерките се взимат заради блокадата на магистрала "Тракия" миналата седмица.

 

 

"Ние надлежно ще затваряме отсечките и те ще бъдат обозначени със знаци“, посочи ижн. Атанасов. Той посъветва шофьорите да не преминават през такива пътни участъци. „Ние очакваме да минем през всички най-неприятни метеорологични изненади, които  са свързани с движението по републиканската пътна мрежа“, заяви инж. Атанасов, цитиран от offnews.bg.

 

По думите му за почистването са мобилизирани повече от 3000 машини, които ще почистват и обработват пътищата в страната. 

 

По думите на министърката на вътрешните работи Румяна Бъчварова рисков фактор при катастрофите на пътя е поведението на шофьорите. Тя обясни, че водачите на автомобили или ТИР-овете не спазват ограниченията или правилата за движение. Бъчварова призова гражданите, които видят шофьор, нарушил ограниченията, да подадат сигнал на спешния тел. 112. По обясненията ѝ голяма част от гумите на ТИР-овете, при задръстването на "Тракия" били "балони", което създава голям проблем и за останалите участници в движението.