<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=62039" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Нови 42 случая...

Затвориха София до второ нареждане след километричните опашки от коли, изнасящи се от града (видео)

17 Април 2020
0 12853

Тази сутрин София осъмна блокирана – влизането и излизането от столицата е забранено. Мярката беше въведена от 00:00 ч. снощи до второ нареждане със заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, предаде бТВ.

До това доведе големият брой на заразените с COVID-19 и масовото пътуване в последния работен ден преди Великденските празници.

Километрични опашки на изходите на София, въпреки извънредното положение хората пътуват за Великден (видео и снимки)

Днес на изхода към АМ “Хемус” нямаше струпване на пътуващи, но има засилено полицейско присъствие. Основно пътуваха хора, които са били нощна смяна в столицата.

Хората, които пътуват с лични автомобили за работа, ще могат да пътуват в определен времеви прозорец – от 6 до 8 ч сутринта и да се върнат е от 18 до 20 ч. вечерта. Остава изискването за предоставяне на пътна декларация, като в нея трябва да се вписва телефонният номер на управителя на фирмата.

За невярно попълнена информация ще има глоби.

Забраната не важи за аварийните автомобили на електроразпределителните дружества и на ВиК дружествата, както и на тези дружества, които се занимават с интернет разпространение и телевизионно разпространение. Мерките ще обхванат и железопътния транспорт.

Над 36 влака се отменят за празниците, а тези, които се движат, няма да спират на междинните спирки. Организираният автомобилен пътнически транспорт, в това число междуградският, също преустановяват своето движение до второ нареждане.

По-горе можете да видите кадри от вчера, четвъртък, на които се показва километричната опашка на един от изходите на София.

То е публикувано във Фейсбук групата Забелязано в София.

Много граждани, възмутени от неспазването на препоръките да не се пътува по празниците, качваха видеа на огромните колони от автомобили на изходите.

Източник: бТВ

Видео: Забелязано в София

Снимки: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Alexandra Pavlova

    17 Април 2020

    Искам да попитам какво да правим ние, съвестните граждани, които желаем да спазваме социална изолация, но сме поставени в невъзможност от вечно ремонтиращи и произвеждащи нешо съседи?

Реакции