Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Затворник, „умрял“ за кратко, твърди, че е излежал доживотната си присъда
Затворник, „умрял“ за кратко, твърди, че е излежал доживотната си присъда
По света
11-11-19
добавено
33989
прегледа

Затворник, осъден за убийство твърди, че трябва да бъде освободен, тъй като е „умрял“ по време на медицинска процедура и така на практика е излежал доживотната си присъда, предава британската медия Sky News.

 

ЗАТВОРНИК СПАСИ НАДЗИРАТЕЛ ОТ БОЙ (ВИДЕО)

 

 

 

 

Бенджамин Шрайбер е осъден на доживотна присъда за убийство, извършено през 1997 г. и оттогава е зад решетките. Той твърди, че сърцето му е спряло пет пъти по време на престоя му в болница през 2015 г. По-рано подписва молба, според която не трябва да бъде реанимиран, ако сърцето му спре. Медицинските служители се обадили на брат му в Тексас, САЩ, който им е казал да дадат на Шрайбер нещо за успокояване на болката, ако той изпитва такава, и да изпълнят молбата му без да се опитват да го спасяват.

 

 

РАЗКРИХА С ДРОН ИЗБЯГАЛ ЗАТВОРНИК, УКРИВАЛ СЕ В ПЕЩЕРА 17 ГОДИНИ

 

 

Шрайбер твърди, че е осъден да лежи в затвора до края на живота си и нито един ден повече.  Той е поискал да бъде освободен през 2018 г., но съда е отхвърлил молбата му. „Ако Шрайбер е жив, той трябва да остане в затвора. Ако пък е мъртъв, то неговото искане е съмнително“, се казва в изявлението на съда.

 

 

Източник: Sky News