<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=96347" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Полицаи във Ф...

Затягането на мерките в София от утре било фалшива новина, обявиха от МЗ

10 Август 2021
0 478

Министерството на здравеопазването опроверга информацията на директора на столичната РЗИ д-р Данчо Пенчев, оповестена в сутрешния блок на бТВ, че в София ще бъдат наложени по-строги мерки срещу Covid-19. Можете да си припомните гостуването му във видеото горе, а повече информация вижте в следващия линк:

От утре затягат мерките в София заради ръста на заразените с Covid-19 (видео)

„Изнесената от директора на столичната РЗИ информация, че “София навлиза в червена зона и предстои издаване на заповед за налагане на ограничения”, не отговаря на истината. 14-дневната заболяемост към днешна дата за района на София град е 89/100 000, което съгласно приетия Национален план за справяне с пандемията от SARS-COV-2, не изисква налагането на допълнителни ограничения”, написаха от Министерство на Здравеопазването в прессъобщение в сайта си.

От ведомството добавят, че “на директора на столична РЗИ е поискано обяснение за допуснатата грешка“.

Директорът на столичната РЗИ твърдеше, че  ще се ограничи броят на посетителите във фитнеси, плувни басейни, уелнес и спа зали, кафенета, ресторанти, игрални зали, нощни заведения, кина и театри до 30% от капацитета. Ограничава се работното време на нощни заведения, ресторанти и кафенета от 6 до 23 ч., каза още д-р Пенчев.

Затягането на мерките в София от утре било фалшива новина, обявиха от МЗ

От съобщението на МЗ обаче се разбира, че подобни мерки няма да бъдат налагани. Гореизброените обекти ще продължат да работят при 50-процентов капацитет, а часовият диапазон няма да е толкова ограничен, включително за нощните заведения.

Източник: Министерство на Здравеопазването

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции