Следва: Бойко Борисо...

Затягат контрола по спазване на мерките срещу Covid-19 в нощните заведения

14 Октомври 2020
0 183

Необходимо е контролът по спазване на противоепидемичните мерки да бъде засилен и в нощните клубове, и в дискотеките. Около това се обединиха министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, директорът на СРЗИ д-р Данчо Пенчев и представители на браншовите организации, пише bTV.

„Подкрепяме засилването на контрола и апелираме колегите да бъдат отговорни и да се съобразяват с мерките, за да се справим максимално бързо с тази криза. Ако има недобросъвестни, нека бъдат санкционирани. Важното е да не затваряме браншове, а да се наказват конкретните нарушители“, посочи Ричард Алибегов.

Здравният министър коментира, че на много места е установено неспазване на мерките за дистанция, дезинфекция и употреба на лични предпазни средства. Той даде пример с градския транспорт, търговски обекти, обекти с обществено предназначение и др.

Брифинг на здравния министър: Държавата купува 2500 флакона „Ремдесивир“ на стойност 2,1 млн. лева (видео)

„Засилваме контрола навсякъде – както по отношение на физическите лица, така и спрямо юридическите. Компромиси няма да бъдат правени – мерките са елементарни, а от съобразяването с тях зависи как страната ни ще премине през пандемията“, коментира проф. Ангелов.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции