<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=85196" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Занзибар и Ме...

Затягат мерките в София: Големите ученици минават онлайн, заведенията работят до 22 часа

10 Март 2021
0 3061

Учениците от 5 до 12 клас да преминат в дистанционна форма на обучение, а заведенията да ограничат работното си време до 22 часа реши Столичният оперативен щаб на заседание днес, предаде bTV.

Мярката влиза в сила от петък, 12 март, съобщи пресцентъра на Столична община. Тя бе предложена от кмета Йорданка Фандъкова по-рано днес.

Фандъкова поиска онлайн обучение за учениците и намалено работно време на заведенията в София

Преустановява се присъственото обучение във висшите училища и в центровете за извънкласни занимания. Срокът на действие на тези мерки към момента е двуседмичен – от 12 до 26 март.

Затягат мерките в София: Големите ученици минават онлайн, заведенията работят до 22 часа

По предложение на директора на СРЗИ д-р Пенчев се обмисля затягане на мерките при продължаващ ръст на заболеваемостта с преустановяване на посещенията в големите търговски центрове и фитнес залите.

Столична община, Столичната здравна инспекция и СДВР започват засилени проверки за спазването на противоепидемичните мерки в търговските обекти, ресторанти и заведения, както и в градския транспорт.

Препоръчва се на работодателите да се насочат към организация с работа от вкъщи или на смени, където е възможно. В домовете за социални услуги на територията на Столична община се забраняват посещенията на външни лица. На територията на Столична община се забранява провеждането на организирани екскурзии, фестивали и събори, при които се планира събиране на голям брой хора на открито.

Затягат мерките в София: Големите ученици минават онлайн, заведенията работят до 22 часа

Софийският оперативен щаб предлага на министъра на образованието да измести датите за ученически състезания и олимпиади, които са планиране за месец март, в това число и пролетните математически състезания, планирани за края на месеца.

Обявиха кога ще бъде пролетната ваканция на учениците

По последни данни София премина прага от 500 заболели на 100 хил. души. Притеснителен е фактът, че средната възраст на заразените с Covid-19 продължава да спада, като към днешна дата е 51 години.

Млади хора без заболявания са сред жертвите на Covid-19 през последното денонощие у нас

Чувствително се увеличава и натискът към здравната система – за 14 дни общият брой на хоспитализираните нарасна с 645 души. С 30% се увеличават позвъняванията към Спешна помощ за случаи с коронавирус.

Затягат мерките в София: Големите ученици минават онлайн, заведенията работят до 22 часа

По данни на Столичната здравна инспекция общият брой на ваксинираните граждани на територията на Столична община е над 86 хил. В днешният ден продължават ваксинациите на граждани, които ще бъдат членове на секционни комисии на парламентарните избори и са заявили желание да бъдат ваксинирани.

В последната седмица екипите на СДВР са проверили 298 търговски обекта. Над 1400 проверки са направени от екипите на Столичен инспекторат в търговските центрове, както за носене на маски, така и за надопускане на струпване на по-голям брой посетители.

1912 са проверките за спазване на карантината.

Източник: bTV

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции