<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=100249" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Касиерка в су...

Защитници на Тръмп проведоха акция в подкрепа на щурма на Капитолия (видео и снимки)

19 Септември 2021
0 87

Привърженици на Тръмп организираха митинг във Вашингтон в подкрепа на хората, щурмували сградата на Конгреса на САЩ на 6 януари в опит да постигнат отмяна на изборната загуба на бившия президент, съобщава Reuters.

В протеста се включиха между 100 и 200 души, някои от които носеха през рамо знамена на дясната група “Three percenters”. Това беше далеч по-малко от очакваните от организаторите 700 участници и от хилядите, участвали в хаоса на 6 януари.

Тълпа от поддръжници на Тръмп нахлу в сградата на Капитолия (видео и снимки)

Стотици полицаи патрулираха около сградата на Конгреса и черната ограда, висока близо 2,5 метра, каквато имаше в продължение на около шест месеца след нападението. 100 военни от Националната гвардия също бяха в готовност наблизо.

Въпреки малкият брой протестиращи емоциите се разгорещиха и се стигна до словесни конфликти между участници в протеста и в контрапротеста. Полицаи на велосипеди се намесиха, за да предотвратят ескалацията на споровете.

Полицията на Капитолия съобщи, че е извършила четири ареста, включително на мъж, забелязан да носи пистолет. Полицаи, екипирани за борба с безредиците, отстраниха от протеста друг мъж, на чийто пояс беше забелязан голям нож.

Източник и снимки: Reuters

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции